top of page
m-route 35
MTBXL Poperinge  Small 35km

Afstand 35,4 km - 240 hoogte meters – 1 bevoorrading

s-route-kaart35km.png

Onze kortste rit – een ideale start voor de jongste MTB’ers en gezinnen.

 

Na een start doorheen het centrum van Poperinge, doorkruis je onze hoppevelden en via de Wulfhulle rij je richting het Helleketelbos. Na deze passage doorheen het bos trek je naar het grensdorp Abele om via het oude treinspoor richting de belangrijkste beklimming te trekken. De Boeschepeberg daagt je uit tot een hoogte van 128m om vervolgens eventjes te dalen en naar de Kokereelberg (106m) te fietsen. Daarna gaat het bergaf tot net voor Westouter. Met enkele onverharde passages rij je na 27 km de bevoorradingspost binnen. 

Met nieuwe krachten gaat het via het onverharde pad langs de Vleterbeek en een grindpad richting de finish in Poperinge.

s-route35km200.png
m-route 50km
MTBXL Poperinge  Small 50km

Afstand 50 km - 500 hoogte meters – 2 bevoorradingen

kaart-50km200.png

Een stevige kennismaking ….

 

Na een start doorheen het centrum van Poperinge, doorkruis je onze hoppevelden en via de Wulfhulle rij je richting het Helleketelbos. Na deze passage doorheen het bos trek je richting het  grensdorp Abele; om via het oude treinspoor naar de eerste beklimming te trekken. De Boeschepeberg (128m) daagt je uit om vervolgens eventjes te dalen en naar de Kokereelberg (106m) te klimmen. Na de splitsing begint het serieuze werk met 2 beklimmingen langs de onverharde flanken van de Catsberg (142m). Een stevige beklimming van de Kerkhofweg brengt je boven tot bij de zendmast (152m) en ook bij de 1ste bevoorrading. 

Versterkt daal je de Catsberg af en draait de tocht op en neer tot aan de beklimming van de Zwarteberg (98m).  Nadien gaat het langs de “Franse Beek” tot net voor Westouter. Maar met enkele onverharde passages rij je na 40 km de 2debevoorradingspost binnen.  

Met een laatste krachtinspanning gaat het via het onverharde pad langs de Vleterbeek en een grindpad richting de finish in Poperinge.

hoogteprofiel50km200.png
L-route 75
MTBXL Poperinge  Large 76km

Afstand 76 km - 951 hoogte meters – 3 bevoorradingen

l-route-kaart-73km.png

Continu stijgen en dalen.

 

Na een start doorheen het centrum van Poperinge, doorkruis je onze hoppevelden en via de Wulfhulle rij je richting het Helleketelbos. Na deze passage doorheen het bos fiets je naar het  grensdorp Abele om via het oude treinspoor richting de eerste beklimming te trekken. De Boeschepeberg daagt je uit (128m) om vervolgens eventjes te dalen en richting de Kokereelberg (106m) te klimmen. Na de splitsing begint het serieuze werk met 2 beklimmingen langs de onverharde flanken van de Catsberg (142m). Een stevige beklimming van de Kerkhofweg brengt je boven tot bij de zendmast en de eerste bevoorrading (152m).  

Versterkt verlaat je de Catsberg en slinger je op en neer tot aan de eerste beklimming vanuit het westen van de Zwarteberg (128m).  Na een afdaling ga je via het zuiden voor een 2debeklimming van de Zwarteberg (116m). Langs de wijnvelden daal je af en begint de beklimming van de Schomminkelstraat naar de top van de Baneberg (136m).

Een 2debevoorrading krijg je nabij de Lijstermolen om hierna eventjes te dalen en opnieuw te stijgen tot aan de Rodeberg (124m). Het dalen en stijgen begint opnieuw met de Sulferberg (80m) om vervolgens via de Hulhofdreef af te dalen tot in Westouter. De Zwarteberg wordt via de noordflank voor een 3dekeer omhoog gefietst (132m). Pas daarna gaat het langs de “Franse Beek” tot net voor Westouter. Met enkele onverharde passages rij je na 60 km de 3debevoorradingspost binnen.

Een laatste krachtinspanning is nodig voor een lus richting Boeschepe om vervolgens via het onverharde pad langs de Vleterbeek en een grindpad te finishen in Poperinge.

profiel-l-route76km.png
xl-route 93
MTBXL Poperinge  XL 93km

Afstand 93 km - 1181 hoogte meters – 4 bevoorradingen

xlroute-kaart-93km.png

Een “Extra-Large”- waardig. 

 

Na een start doorheen het centrum van Poperinge, doorkruis je onze hoppevelden en via de “Wulfhulle” rij je richting het Helleketelbos. Na deze passage doorheen het bos fiets je richting de grensdorp Abele om via het oude treinspoor richting de eerste beklimming te trekken. De Boeschepeberg daagt je uit (128m) om vervolgens eventjes te dalen en richting de Kokereelberg (106m) te klimmen. Na de splitsing begint het serieuze werk met een eerste beklimming langs de onverharde flank van de Catsberg (142m). De afdaling gaat tot aan de 1ste bevoorradingspost in Godewaardsvelde. 

Nadien fiets je via de “Mandole” en “Bois Griffier” rond tot net aan de autoweg A25. Net voor de brug sla je af en via “Bois de la Garenne”  gaat het voor de 2dekeer richting de Catsberg. Een stevige beklimming van de Kerkhofweg brengt je tot bij de zendmast (152m) en bij de 2de bevoorrading. 

Versterkt daalt je de Catsberg en gaat de tocht op en neer tot aan de 1ste beklimming van de Zwarteberg (128m) via de westkant.  Na een afdaling ga je naar een 2debeklimming van de Zwarteberg (116m). Langs de wijnvelden daal je af en begint de beklimming van de Schomminkelstraat tot aan de top van de Baneberg (136m). 

Een 3debevoorrading ligt bij de Lijstermolen om hierna te dalen via de zuidflank van de Rodeberg en vervolgens opnieuw richting de “Kosmos” te rijden naar de top van de Rodeberg (125m). Het dalen en stijgen stopt niet. Het traject gaat verder naar de Sulferberg (80m) en daalt vervolgens via de Hulhofdreef naar Westouter. De Zwarteberg wordt voor een 3dekeer via de noordflank omhoog gereden (132m). Pas daarna gaat het langs de “Franse Beek” tot net voor Westouter. Maar met enkele onverharde passages rij je na 75 km  de 4debevoorradingpost binnen. Een laatste krachtinspanning is nodig voor een lus richting Boeschepe om via het onverharde pad langs de Vleterbeek en een grindpad te finishen in Poperinge.

xlroute-profiel93km.png
xxl-route 112
MTBXL Poperinge  XXL 113km

Afstand 113 km - 1400 hoogte meters – 4 bevoorradingen

xxl-route-kaart-112km.png

De enige echte XXL uitdading ! 

 

Na een start doorheen het centrum van Poperinge, doorkruis je onze hoppevelden en via de Wulfhulle rij je richting het Helleketelbos. Na deze passage doorheen het bos fiets je naar het grensdorp Abele om via het oude treinspoor naar de eerste beklimming te gaan. De Boeschepeberg daagt je uit (128m) om vervolgens eventjes te dalen en richting de Kokereelberg (106m) te trekken. Na de splitsing begint het serieuze werk met een eerste beklimming langs de onverharde flank van de Catsberg (142m). De afdaling gaat tot aan de 1ste bevoorrading in Godewaardsvelde. 

Nadien draai je via de “Mandole” en “Bois Griffier” tot aan de brug onder autoweg A25. Een extra XXL lus van 10km met lichte hellingen en onverharde passages door velden zorgt voor een extra uitdaging. Terug onder de brug, sla je rechtsaf en via “Bois de la Garenne” gaat het voor de 2dekeer richting de Catsberg. Een stevige beklimming van de Kerkhofweg brengt je boven tot bij de zendmast (152m) en bij de 2de bevoorrading. 

Versterkt verlaat je de Catsberg en draait de weg op en neer voor een 1ste beklimming van de Zwarteberg (128m) vanuit het westen.  Na een afdaling ga je naar een 2debeklimming van de Zwarteberg (116m). Tussen de wijnvelden daal je opnieuw af en begint de beklimming van de Schomminkelstraat naar de top van de Baneberg (136m).  

Een 3debevoorrading  ligt voor je klaar nabij de Lijstermolen om hierna eventjes te dalen. Maar al snel volgt een nieuwe beklimming tot bij de Lijstermolen via de “Slekke”. Een nieuwe XXL lus via het Eeuwenhout en Klokhofdreef in Dranouter stuurt je langs de Scherpenberg (109m).  Hierna gaat het opnieuw tot naar de Rodeberg (124m) nabij de “Kosmos”. Het dalen en stijgen stopt niet met de Sulferberg (80m) en vervolgens daal je af via de Hulhofdreef tot in Westouter. De Zwarteberg wordt voor een 3dekeer omhoog gereden via de noordflank (132m). Pas daarna fiets je langs de “Franse Beek” tot net voor Westouter. Maar met enkele onverharde passages rij je na 94 km de 4debevoorradingpost binnen. 

Een laatste krachtinspanning is nodig voor een lus richting Boeschepe om via het onverharde pad langs de Vleterbeek en een grindpad te finishen in Poperinge.

xxl-route-profiel-112.png
bottom of page